LIVE TEXT | Război în Ucraina. Trupele ruse au făcut puţine progrese la nord de Slaviansk. În 9 iunie, pe linia frontului nu au fost înregistrate modificări semnificative

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Trupele ruse au făcut puţine progrese la nord de Slaviansk. În 9 iunie, pe linia frontului nu au fost înregistrate modificări semnificative

UPDATE 06.23 Atacul asupra Slaviansk: Rusia se confruntă cu dificultăţi semnificative - ISW

Până în prezent, trupele ruse au făcut puţine progrese la nord de Slaviansk. Acest lucru a fost declarat de Institutul American pentru Studii de Război (ISW).

„Încercarile Rusiei de a ataca Sloviansk vor fi probabil îngreunate de râul Seversky Doneţ, pe care trebuie să-l traverseze cu succes la nord (lângă Svyatogorsk-Tetyanivka) şi la est (lângă Raigorodko) de Slovyansk”, au spus cei de la ISW.

Încercările anterioare ale Rusiei de a forţa Seversky Doneţ s-au terminat prost, dar acum debitul râului s-a micşorat din cauza căldurii.

Raportul mai precizează că Rusia continuă să încerce să împingă trupele ucrainene din Severodoneţk sub acoperirea focului de artilerie grea. Zonele rezidenţiale ale oraşului sunt sub control rusesc, dar Forţele Armate ţin apărarea în zona industrială sub foc constant de artilerie şi aerian.

În mod similar, trupele ruseşti avansează în direcţia Bakhmut, înregistrând succese parţiale în aşezările Komyshuvakha şi Rota.

UPDATE 05.51 Bombardarea localităţii Makiivka, regiunea Doneţk a fost surprinsă de camerele de filmat.

UPDATE 04.43 Recolta în Ucraina, anul viitor ar putea fi cu 40% mai mică - Ministerul Politicii Agrare

Anul viitor, recolta Ucrainei ar putea fi cu până la 40% mai mică, din cauza invaziei ruseşti pe scară largă. Până în prezent, Ucraina a pierdut 25% din terenul arabil. Acest lucru a fost raportat către CNN de către ministrul adjunct al politicii agricole şi alimentaţiei din Ucraina, Taras Vysotsky.

„Am pierdut 25% din teren arabil. Din punct de vedere al volumului, bineînţeles, mai mult. Ne aşteptăm ca recolta să fie cu aproximativ 35%-40% mai mică decât în ​​anii precedenţi, ceea ce înseamnă cu aproximativ 30 de milioane de tone mai puţin, adică, aproape jumătate din recolta de anul trecut”, a spus Vysotsky.

El a mai precizat că Rusia a furat aproximativ 500.000 de tone de cereale în teritoriile ocupate .

UPDATE 01.41 Mai multe obstacole la graniţa ruso-finlandeză

Finlanda plănuieşte să construiască mai multe bariere şi obstacole pe graniţa de peste 1300 de km pe care o împarte cu Rusia, pentru a fi mai bine pregătită în faţa ameninţărilor unui război hibrid. La acest moment, pe întreaga lungime a graniţei finlandezo-ruse, care parcurge vaste zone împădurite există doar borne de hotar, care delimitează teritoriile celor două state.

ŞTIRE INIŢIALĂ În general, situaţia din prima linie nu a înregistrat modificări semnificative.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că au fost înregistrate succese în lupta împotriva inamicului din regiunile Zaporojie şi Harkov.

În special, el a mulţumit specialiştilor care au reluat emisiunile de televiziune la Harkov în cursul zilei de după bombardamentul de dimineaţă din 9 iunie.

"Bombardarea centrelor TV, distrugerea canalelor de comunicare, lăsarea oamenilor în izolare - aceasta este o tactică a ocupanţilor, fără de care chiar nu pot. Pentru că deschiderea şi onestitatea sunt, de asemenea, arme împotriva a tot ceea ce face statul rus", - a spus preşedintele ucrainean.

De asemenea, el a spus că în 9 iunie nu au fost înregistrate pe linia frontului modificări semnificative

„Severodonetsk, Lysychansk şi alte oraşe din Donbass, pe care ocupanţii le consideră acum ţinte cheie, rezistă. Avem un fapt pozitiv în regiunea Zaporojie, unde planurile ocupanţilor sunt dejucate. Zelensky. El a mulţumit tuturor apărătorilor, datorită cărora acest lucru este posibil şi datorită cărora Ucraina a îndurat 106 zile de război la scară largă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990